Activitats

Al CRAE durant l’any es realitzen una sèrie d’activitats que s’han anat consolidant amb el temps, i que son referència tant pels infants i joves com pels educadors. Aquestes tenen a veure amb la cultura, les tradicions, i també amb l’oci i la vida social.

Festes i celebracions

Les celebracions i tradicions permeten treballar de nou un temps i espais diferents ordenats i emmarcats al llarg de l’any que afavoreixen establir un ordre i una lògica en el procés de vida dels infants. Cada celebració o festa ens indica un abans i un després i una manera diferent del que fèiem fins aquesta.

Festegem activitats comunitàries i celebracions vinculades a les tradicions del nostre país com ara Carnestoltes, Sant Jordi, Nadal, Castanyada o d’altres, més pròpies del tarannà de la residència com ara activitats estiuenques (sortida fi de curs escolar al juny i vacances a l’agost), i celebració de dates assenyalades de manera individual com els aniversaris, festes de benvinguda i de comiat.

D’entre aquestes activitats destaquem la SORTIDA COMUNITÀRIA realitzada al mes de juny com una de les tradicions més antigues de les que se celebren a FERRER I GUÀRDIA. Aquesta activitat és comentada amb interès, durant tot l’any , sobretot, quan s’incorpora algú nou al centre, tant pels infants i joves com pels educadors.

En general, la sortida comunitària es converteix en un acte simbòlic, en ell coincideixen molts aspectes importants per a tots els infants i adolescents: finalització del curs escolar, inici de vacances i permisos familiars, etc. També es un moment de canvis a la plantilla: vacances dels tutors, arribada de nous educadors suplents,…

Aquest dia es fa reconeixement de la tasca realitzada al llarg del curs escolar atorgant premis a aquells infants, adolescents i joves que han realitzat un bon curs, reconeixent l’esforç i la feina realitzada.

Camping

Al CRAE durant l’agost és el mes de descans dels infants en tant a tasques escolars sobretot, i és temps d’oci, gaudir de les festes dels pobles, etc. Des de fa uns anys també gaudim tot el mes d’agost d’un càmping al costat de la platja on els infants pasen el dia relacionant-se amb altres iguals, i en un ambient familiar. En aquest càmping hi ha activitats diàries organitzades com tornejos de futbol, espectacles per als més petits, gaudim de la piscina, la platja, les festes del poble, i fem d’aquest, un més de tranquilitat i d’agafar energies per començar el setembre amb força.

Activitats esportives i de lleure

El temps lliure que una persona disposa després de complir amb les seves obligacions és una condició necessària però no imprescindible perquè es doni l’oci.

Des de el centre s’intenta poder ofertar un conjunt d’activitats que ofereixen els diferents recursos de l’entorn:

 • Que connectin amb els interessos dels nois i noies.
 • Que siguin adients per a la utilització del temps lliure.
 • Que permetin l’aprenentatge de recursos per al temps lliure, esportius o formatius mes enllà de la pròpia activitat.
 • Que siguin de valor social, prioritzant activitats esportives, artístiques, d’aprenentatge d’idiomes i informàtica.
 • Que permetin les relacions socials.

Algunes de les entitats en les que participem:

 • Duet Sports Esplugues
 • L’Avenç
 • C.F.A. Espluguenç
 • Hípica Can Mèlich
 • The House
 • Poliesportiu Municipal Sanfeliu

Activitats de c/s

Posem a l’abast dels infants i adolescents atesos una àmplia oferta d’activitats esportives, culturals i de lleure per a la utilització del seu temps lliure, especialment els caps de setmana. Els infants i joves participen de la seva recerca i preparació.

Esplais

Alguns nois i noies del centre participen dels esplais o grups escoltes tant del municipi com de fora d’ell.

Fan activitats i sortides de cap de setmana , aprenent els valors de la convivència, el respecte per l’entorn natural i adquirir hàbits.

Esplais i agrupacions amb el que participem:

 • AEiG Sant Jordi
 • G.S Makarenko
 • Espurnes